woensdag, 29 January 2020

Dagopvang

Kinderopvang Twins bestaat uit 3 stamgroepen, Nemo, in de leeftijd van 0-2 jaar, Jungle, in de leeftijd van 2-4 jaar en BSO aan kinderen van 4 jaar tot 12 jaar. In een horizontale groep zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en ontwikkelingsfase. Zo kunnen we groepsactiviteiten, het dagritme en spelmateriaal heel precies afstemmen.

Dagopvang 0 tot 2 jaar

Bij de allerjongste kinderen besteden we in het kinderdagverblijf veel aandacht aan fysieke en emotionele veiligheid, hygiëne en zorg. Alle baby’s in de dagopvang hebben een eigen bedje. Ze nemen ook hun eigen slaapzak, speentje of knuffel mee.

Overdracht
Wij vinden op groepsniveau de breng- en haalmomenten zeer belangrijk, onze pedagogische medewerksters proberen op deze momenten zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor een gesprekje met ouders zodat zij goed op de hoogte blijven van de individuele situatie van de kinderen. Om deze informatie uitwisseling extra te ondersteunen, werken we met onze overdrachtsschriftje: hierin wordt dagelijks door ouders en pedagogisch medewerksters heel wat informatie genoteerd over bijvoorbeeld de hoeveelheid voeding, de slaaptijden, welke activiteiten er die dag zijn gedaan en alle overige nuttige of leuke informatie. Zo zijn ouders en pedagogisch medewerksters elke dag weer goed op de hoogte!

Opvangtijden :

52 weken per jaar m.u.v. feestdagen conform cao kinderopvang. Maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur.

 

Dagopvang

Het halen en brengen van kinderen kan binnen de onderstaande tijdsblokken:

- van 7.30 tot 9.00 uur brengen

- van 12.30 tot 13.30 uur halen of brengen

- van 16.30 tot 18.30 uur halen

 

 

Er geldt een minimale afname van gemiddeld 1 dag (= 2 dagdelen) per week.