zondag, 28 February 2021

Nieuwsbrief 122019

Nieuwsbrief Kinderopvang Twins

december 2019.

 

De danspieten waren bij ons op bezoek ! Dinsdag kwamen er 2 pieten op bezoek om met ons te dansen en cadeautjes te brengen. Het was een gezellige ontspannen viering. Op de groepen is druk geknutseld en gezongen en zijn de cadeaus uitgepakt.

 

 

 

Nieuws vanuit het team

 

Aanwezigheid leidinggevenden:

Tulay is op dinsdag en donderdag aanwezig. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doran is op maandag, woensdag, donderdag en/of vrijdag aanwezig. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Dit liedje wordt in de ochtend op iedere groep gezongen:

Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen allemaal.

Heb je lekker geslapen?

Of moet je nog even gapen?

Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen allemaal.

 

 

Nieuws van de Stampertjes

Afgelopen periode hebben wij gewerkt met de thema herfst en Sinterklaas. Samen met de kinderen hebben wij liedjes gezongen, geknipt en geplakt. Maar vooral hebben wij kennis gemaakt met verschillende materialen.

De herfst heeft veel mooie kleuren en materiaal waarmee je kunt spelen. Wat dacht je van kastanjes, eikels en bladeren? De droge bladeren knisperen als je ze kapot maakt.

Ook was Sinterklaas weer in ons land. Op 3 december hebben wij zijn verjaardag gevierd met 2 danspieten. Om er een geslaagd feestje van te maken, hebben wij kennis gemaakt met Sinterklaas. Hij was zijn baard kwijt. Ook hebben de kinderen pietenmutsen geplakt, gesport zoals pieten dat doen en veel liedjes gezongen.

In de hal hebben we gedanst en gezongen. Toen de spanning er een beetje vanaf was, hebben we op de groep nog bezoek gehad van de pieten.
Het was een gezellige ontspannen ochtend.

De volgende thema’s zijn kerst en winter.

 

 

Nieuws van de peuter- Jungle groep

 

De afgelopen periode hebben we al spelend geleerd met een aantal verschillende thema’s. Bij “dit ben ik” hebben wij onszelf bekeken in spiegels, vingers en tenen geteld, lichaamsdelen benoemd en nog veel meer.

Charlotte heeft in het kader van haar cursus “Actief betrokken”, een doktershoek gemaakt met een echt bed. De kinderen hebben hier hele leuke rollenspellen mee gespeeld en verteld over hun eigen ervaring met de dokter.

Mandy en Jeanet hebben de cursus “Logo 3000” gevolgd om te leren om bewust woorden spelenderwijs in te zetten en aan te bieden.


Tijdens het herfstthema werd er spontaan een uitje naar het Sprookjesfestival in het Sonsbeekpark. Er zijn ouders meegegaan om te begeleiden. De kinderen hebben kabouters en paddenstoelen gezocht en wie weet woonden er wel eekhoorns in de bomen.

Nu is het Sinterklaasthema afgesloten. Wat hebben de kinderen heerlijk gespeeld als Piet of Sint verkleed op de groep. De woorden Sint, Piet, mijter, cadeautjes enzovoorts kwamen uiteraard iedere
dag aan bod in verhaaltjes, liedjes en spelletjes. We hebben pepernoten geteld en vervolgens verdwenen ze in de buik van het kind.

 

 

Nieuws van de peuterspeelgroep Dikkie Dik


Er zijn weer nieuwe kinderen bij ons op de groep. We zijn druk bezig geweest met herfst, dit ben ik en sinterklaas.

Nu gaan we natuurlijk aan het werk over Kerstmis, de winter en ziek zijn komt ook aan bod.

In de ochtend begint Dikkie Dik uiterlijk om 8.30 uur. Graag uw kind brengen om 8.00 uur tot 8.15 uur, zodat we op tijd met ons programma kunnen starten. Zo krijgt uw kind alles mee wat we op de groep doen.

 


 

Nieuws van de BSO groep De Regenboog

Mogelijke schoolstaking 30 en 31 januari 2020? Het is nog niet helemaal duidelijk of de school sluit, maar er zijn 2 landelijke stakingsdagen aangekondigd op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari. De kinderen van de BSO kunnen op donderdag 30 januari vanaf 13.00 uur naar Twins komen, als de school van uw kind gesloten is. Op vrijdag 31 januari kunnen de BSO kinderen de hele dag komen, als hun leraren gaan staken. Vraagt u dit aub tijdig aan bij ons, dan kunnen wij rekening houden met de inzet van medewerkers.

Rick is onze sportmedewerker. Hij komt iedere donderdagmiddag om met ons te bewegen. Meestal doen we dit lekker buiten.

Op de bso eten wij fruit als wij uit school komen, drinken water en aan het einde van de middag eten we nog een cräcker (maximaal 3). Op vrijdag eten we meestal warm tussen de middag.Schoolvakantie:

Voorjaarsvakantie 22-02-2020 tot en met 01-03-2020

2e Paasdag 13-04-2020  

Meivakantie 25-04-2020 tot en met 10-05-2020

Hemelvaart 21-05-2020 en 22-05-2020

2e Pinksterdag 01-06-2020

Zomervakantie 2019 11-07-2020 tot en met 23-08-2020

Sluitingsdagen Twins:

24 december 2019 en 2020 vanaf 17.00 uur gesloten.

25 en 26 december hele dag gesloten.

31 december 2019 en 2020 van 17.00 uur gesloten.

1 januari hele dag gesloten.

2e Paasdag 13 april 2020 hele dag gesloten.

Koningsdag 27 april 2020 hele dag gesloten.

Bevrijdingsdag 5 mei 2020 hele dag gesloten. (Deze dag is 1x in de 5 jaar een Nationale feestdag)

Hemelvaartsdag 21 mei 2020 hele dag gesloten.

2e Pinksterdag 1 juni 2020 hele dag gesloten.

 

 

 

 

Oudercommissie

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor onze oudercommissie. Helaas bestaat de oudercommissie nog maar uit 1 ouder van de BSO en 1 ouder van de peutergroep. Graag willen wij een ouder van iedere groep in de oudercommissie.

De oudercommissie organiseert samen met een medewerker het sinterklaasfeest, helpt bij extra activiteiten, maar mag ook advies uitbrengen over zaken als pedagogisch beleid.

Een oudercommissielid kan ook als woordvoerder van ouders optreden als er zorgen of klachten zijn over de gang van zaken bij Twins.

Heeft u interesse of vragen? Dan kunt u bij Doran terecht.